luni, 3 noiembrie 2008

O viziune asupra unei lumi cu inteligenta artificiala...

Pentru a intelege mai bine ceea ce vreau sa arat in aceasta postare uitati-va la urmatorul film: http://www.youtube.com/watch?v=3-bBuBT1oYU&feature=related (sunt 5 parti). Daca ati sarit peste film uitativa la urmatoarea imagine din film:
  
Ele reprezinta un oras construit pe verticala care poate avea pana la 2 miloane de locuitori(fiecare din cele trei turnuri). In aceste constructii imense oamenii ar putea trai de la nastere pana la moarte fara sa puna piciorul pe pamant. Desigur nu acesta e scopul. Ideea pare deplasata dar ganditiva cat spatiu s-ar economisi: ar ramane loc pentru o natura curata, pentru agricultura, iar suprafata pamantului nu ar mai trebui acoperita din ce in ce mai mult de constructii.
Eu as extinde si mai mult cele prezentate in film. In viitorul in care aceste constructii vor putea exista ar exista si inteligenta artificiala sub forme de roboti care sa indeplineasca anumite functii(ar lucra pamantul oferind oamenilor necesarul de hrana) sau pur si simplu ar face intreaga munca fizica si parte din cea intelectuala a omului. Singura grija a omului va fi sa gandeasca, sa faca sport, sa se distreze, sa faca arta, sa faca cea ce ii place fiecaruia. Desigur in lumea asa cum este azi oamenii nu ar stii ce sa faca cu atat libertate, oamenii nu ar putea face o diferentiere intre ei, nevoia de a fi asupra celorlanti nu ar mai putea fi satisfacuta in mod traditional. In societate ideala in care ar putea exista, unde oamenii vor avea totul asigurat de roboti, multi ar trebui sa se indrepte spre stiinta, expeditii in spatiu, si chiar colonizarea altor planete. Oamenii si-ar pute petrece timpul in excursii in natura desigur fara a mai construi si a o altera.
Desigur acest scenariu al viitorului pare sumbru pentru unii dar cred ca depinde doar de fiecare individ in parte, in orice secol ar trai el, ca lumea in care traieste sa fie una mai buna, iar viata lui mai placuta si fericita...

Un comentariu:

Ancutzyka spunea...

deci..asteptam sa construiesti tu lumea asta? :P